Προσφορά

 Κόμπος μαλλί σε στημόνι βαμβάκι

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΦΥΛΑΞΗ
ΜΙΚΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ | ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΦΥΛΑΞΗ | ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 

Ανάλογα με τη χρήση του, το χαλί μας χρειάζεται καθάρισμα από την καθημερινή χρήση. Εσείς θα κρίνετε χωρίς να υπερβάλλετε, πόσες φορές, θα το σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα χωρίς να το "ταλαιπωρείτε". Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το τινάζετε ή να το χτυπάτε διότι κινδυνεύει να καταστραφεί.

Μία με δύο φορές το χρόνο, αν κρίνετε απαραίτητο, μπορείτε να καθαρίζετε μόνοι σας το μάλλινο πέλος με μαλακή βούρτσα βουτηγμένη και καλά στραγγισμένη σε ένα διάλυμα με τρία μέρη νερό και ένα μέρος λευκό ξύδι, βουρτσίζοντας πάντα προς τη φορά του πέλους και αφήνοντας να στεγνώσει χωρίς να το πατήσετε. Αν μετά το στέγνωμα παρατηρήσετε ότι το πέλος είναι ξερό και οι ίνες ενωμένες, βουρτσίστε (χτενίστε) ξανά με στεγνή μαλακή βούρτσα, ώσπου να διαχωριστούν οι ίνες.
Μη χρησιμοποιείτε χημικά και καυστικά υγρά για να λευκάνετε τα κρόσσια, το πιο πιθανό είναι ότι θα καούν ή θα καταστραφούν. Για τοπικό καθάρισμα, είναι κατάλληλο ένα μη αλκαλικό ειδικό σαμπουάν για υφάσματα, αλλά μην ξεχνάτε ότι το βαμβάκι έχει φυσικό χρώμα "σπασμένο άσπρο" και όχι λευκό- μην περιμένετε λοιπόν να γίνουν άλλο χρώμα χωρίς προβλήματα.

Κάθε ένα ως τρία χρόνια και πάλι ανάλογα με τη χρήση του, είναι απαραίτητος ένας βαθύς καθαρισμός από ειδικευμένα συνεργεία. Μην επιχειρείτε να πλύνετε μόνοι το χαλί σας. Μια λανθασμένη κίνηση (απορρυπαντικό, νερό ή βούρτσα) μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ή πολύ δαπανηρή ζημιά στα χαλιά σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα χαλιά σας σε καλά αεριζόμενο χώρο αν τα μαζεύετε για το καλοκαίρι. Προτιμήστε σακούλες βαμβακερές ή λινές (παλιά σεντόνια είναι ιδανικά) και σιγουρέψτε αν τα έχετε πλύνει πρωτίστως, ότι είναι απολύτως στεγνά.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΠΑΡΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.
Περιοχή Β2Β
Username: Password: